lördag 19 augusti 2023

En taktisk förlust

Individuellt svaga prestationer föregår alla de tre baklängesmålen idag. Vid det första ger Kazper Karlsson onödigt bort hörnan som leder till målet, vid det andra blir vår åldrande lagkapten Andreas Johansson lurad av en nästan två decennier yngre namne och vid det tredje står amerikaresenären Marcus Olsson på hälarna, möjligen fortfarande jetlaggad.

Ändå är detta framför allt en taktisk förlust, som tränarteamet får ta på sig. Vi väljer en matchplan där vi backar hem och låter BP göra precis det som de älskar: oattackerade rulla boll på plast. Det kändes den första halvtimmen som att det var minst två divisioner mellan lagen. När vi sedan ändrar taktik och börjar pressa högt tar vi över matchbilden rejält, även om vi naturligtvis också var hjälpta av att BP backade hem. Trots allt är jag tämligen säker på att om vi hade spelat så från början så hade vi fått poäng med oss hem idag.

Sommarens forwardsbyte – Alexander Johansson ut och Jack Cooper-Love in – ser allt mer misslyckat ut. JCL bränner chans på chans, medan Alle J nu fått igång målskyttet. Bittert.

Ante G är avstängd nästa omgång. Även om man naturligtvis alltid vill ha alla spelare tillgängliga så ser jag det ändå som en möjlighet. Nu får vi se om HBK verkligen är så beroende av Ante som många vill göra gällande – eller om vi tvärtom blir bättre utan honom.

Något positivt vill jag trots allt ta med mig. Erik Ahlstrand såg, efter att han snyggt assisterat till reduceringen, ut att plötsligt återfå självförtroende. Kan vi få honom i form igen så betyder det mycket.

Inga kommentarer: