måndag 7 augusti 2023

Reflektioner efter Malmö

Ingen hade väntat sig att få med sig poäng från Malmö. Men lite surt är dagens förlust ändå. Innan 1-0 kommer (ett mål som väl borde blåsts av för offside på spelaren som står på mållinjen) så har vi de vassaste chanserna. Med lite, lite mer skärpa hade det kunnat vara 0-1 då – och i så fall hade det mycket väl kunnat bli poäng idag.

Marko Johansson kastades in i startelvan direkt. Debuten kan sammanfattas som godkänd, varken mer eller mindre. Han kan inte lastas direkt för något av målen, men man hoppas ju att en målvakt ibland ska ta även svårare bollar. I övrigt fick han göra ett par halvkvalificerade räddningar.

Oroväckande är det att vi nu inte gjort mål på tre matcher, varav två mot riktiga bottenlag. Och när ska Jack Cooper-Love spräcka sin nolla? I nästan varje match bränner han ju ett jätteläge.

Bäst i HBK idag? Jag säger Naeem Mohammed. Tekniskt skicklig och stark i närkamperna som han oftast kommer ut med bollen från. Vilken utveckling på en spelare som för fyra månader sedan aldrig spelat högre än tredjedivisionen. Är det Simon Bakkiouis träning som gjort effekt? Vår sjukgymnast sågade ju rejält Mohammeds fysiska status innan han kom till HBK. Fortsätter utvecklingen kan vi ha en allsvensk storspelare i honom nästa säsong.

Och så har det varit lite ytterligare förändring i truppen, när Villiam Dahlström har gått på lån till Örgryte. Helt rätt att ge honom speltid, för i HBK får han ju inte det. Min gissning är att vi inte ser Dahlström i en HBK-tröja igen, även om han har kontrakt 2024 också.

Däremot kanske Elias Hadaya är HBK:are nästa år. Jag känner inte till honom närmare, men Utsikten har bara 12 insläppta på 17 spelade matcher och Hadaya har säkert en stor del i det.

Inga kommentarer: