onsdag 14 augusti 2024

Alltid för få anfallare – eller för många

När årets allsvenska säsong inleddes hade HBK fem anfallare i a-lagstruppen: Naeem Mohammed, Viktor Granath, Rasmus Wiedesheim-Paul, Alex Hall och Villiam Dahlström.

I slutet av våren lämnade Villiam Dahlström. Då tyckte manager Magnus Haglund att det var viktigt att fylla luckan som han lämnat efter sig i truppen med en offensiv spelare. En ny anfallare som ersättare till Dahlström värvades också kort därefter: Blair Turgott. Antalet anfallare var återigen fem.

Men plötsligt var det uppenbarligen inte längre viktigt att ha fem anfallare, för först skickades Alex Hall iväg på lån och strax därefter såldes Viktor Granath. Antalet anfallare var nere på tre.

skadade sig Naeem Mohammed. Bara två friska anfallare återstod. Nu började det återigen snackas om att antalet anfallare var för få och att vi behövde värva.

Så anslöt först Yannick Agnero och därefter Jesper Westermark. Antalet anfallare nådde fyra, en färre än vid säsongsstarten och lika många som nyss ansågs för få efter att Villiam Dahlström lämnat. Men se – nu är fyra anfallare tydligen för många. Enligt HP tycker Magnus Haglund att han har överskott på anfallare och därför ska Yannick Agnero skolas om till vänstermittfältare. Outgrundliga är vår managers vägar.

Inga kommentarer: