lördag 6 juli 2024

En transfergranath

Det sades att vi behövde fylla på anfallsbesättningen när Villiam Dahlström lämnade och det uppgavs vara förklaringen till värvningen av Blair Turgott. Det var så klart nonsens. För nu har vi istället tunnat ut våra forwardled. Först gick Alex Hall på lån till Skövde och nu säljs Viktor Granath till Västerås.

Försäljningen av Granath är högt spel av HBK. Visst, han har inte glänst i år. Och visst, han är vad det verkar just nu fjärdeval i anfallet. Men kom ihåg att han även förra året hade en svacka för att sedan komma tillbaka storartat under hösten. Att ge en potentiell räddningsplanka som VSK, som spelat mycket bra men saknat någon som kan göra mål, en riktigt vass målskytt känns väldigt riskabelt. Granath är dessutom en helt annan spelartyp än våra andra anfallare, en spelartyp som vi mycket väl kan komma att behöva snart. 

Å andra sidan är det naturligtvis inte dumt att få två miljoner kronor för fjärdevalet i anfallet.

I och med de senaste trupprörelserna har vi, om jag räknar rätt, just nu endast 18 utespelare. Det betyder att om en enda spelare är skadad, avstängd eller sjuk så får vi inte ens får ihop en full matchtrupp. Visst, vi kanske värvar någon eller några nya, men det tar inte sällan ett tag innan nyförvärv är spelklara, både rent formellt och fysiskt. Nej, det här känns inte riktigt bra, faktiskt.

Inga kommentarer: