tisdag 27 augusti 2024

En spark i rätt riktning

Jag är ingen som skriker efter tränares avgång i parti och minut, men idag är en glädjens dag. Magnus Haglund får sparken och Johan Lindholm kommer in.

Haglund har delat HBK:s supportrar; en del har försvarat honom stenhårt, andra varit lika hårda kritiker. Jag har befunnit mig någonstans mitt emellan, sett bra saker men också haft många kritiska tankar.

Men det har varit under tidigare år. Årets HBK i Haglund-regi har varit ett riktigt svagt lag, trots att spelarna i sig håller hyfsad klass. I våras tog vi, som många påpekat, oförtjänt mycket poäng. Men efter EM har det usla spelet också (rättvist) resulterat i usel poängskörd. Haglund har dessutom levererat ett mycket svagt och märkligt transferfönster, haft en tjurskallig inställning i laguttagningarna och uppenbarligen tappat spelarnas förtroende. I det läget fanns ingen annan utväg än att kicka honom – och det borde nog ha skett tidigare.

Nu blir alltså Johan Lindholm, som många talat uppskattande om, ny tränare. Det känns oerhört bra. I HP:s tv-intervju uppträder han väldigt tryggt och förtroendegivande med ett kroppsspråk som visar att han vet vad han talar om. Att han dessutom är psykologutbildad, vill spela ”framåtlutat” och betonar vikten av att ta fram egna talanger är mumma för en luttrad HBK-supporter. Hoppet om nytt allsvenskt kontrakt har definitivt väckts igen. Det ska bli enormt intressant att se hur HBK uppträder under Lindholms styre – och även enormt intressant att se vilken startelva han väljer nu i helgen mot Mjällby.

En sak har jag dock enormt svårt att förstå. Om nu HBK:s styrelse verkligen tog beslutet i torsdags, som uppges – varför genomfördes inte tränarbytet före VSK-matchen? Pelle Nilsson påstår att det handlar om att inte skapa kaos inför den viktiga matchen mot bottenkonkurrenten, men om det var något som behövdes så var det ju att spelartruppen ruskades om, det kunde ju var och en se och uppenbarligen också styrelsen. Nej, det var verkligen synd att Lindholm inte fick chansen att leda laget i jubileumsmatchen, då hade kanske några som förtjänar det mer fått bära de vackra tröjorna.

Inga kommentarer: