torsdag 11 juli 2024

En silly season som verkligen är silly

När unge André Boman kom in på lån förstod vi alla att Phil Ofosu-Ayeh var på väg ut. Nu är det bekräftat.

Det är så klart både sorgligt att tappa en publikfavorit och oroande att ersätta allsvenskans bästa högerback med en spelare som inte platsar i ett allsvenskt mittenlag. Samtidigt är HBK:s agerande begripligt. Nu får vi förhoppningsvis in en del pengar på POA och ger en lojal spelare en möjlighet att själv tjäna en slant. Klokt också att vi redan i förväg hämtat in en ersättare som är habil, om än naturligtvis ett hack sämre och tyvärr bara på lån.

Men det är som sagt svårt att inte vara orolig över läget. Spelare har lämnat klubben på löpande band under detta transferfönster och i helgens match mot MFF fick vi inte ens ihop en full matchtrupp. Nu är Naeem Mohammed dessutom borta hela säsongen (efter en situation där vi inte ens fick frispark), så inte heller mot AIK på måndag kommer vi att ha tillräckligt med seniorspelare för att fylla truppen. Dessutom verkar klubben redo att släppa Amir Al-Ammari. Det känns som att det snart är dags att presentera någon spelare som faktiskt kan HÖJA klassen på startelvan, och inte bara vara ett substitut till spelare som lämnat.

Ytterligare en transfernyhet är att Pontus Carlsson bytt klubb som han är utlånad till i tredjedivisionen. Det lär dock inte beröra HBK så mycket, för min gissning är att Carlsson gjort sin sista match i HBK-dressen oavsett. Lite synd, för han kändes spännande för något år sedan.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Allsvenskans bäste högerback? Varför spelar han då i HBK kan.man undra. Boman var med på landslagets januariturne 2023 vilket indikerar hög allsvensk klass. Att han sen inte petat en rutinerad klasspelare som Johan Larsson är inte konstigt.

Exil sa...

Menar du att en spelare inte kan vara allsvenskans bästa på sin position om han spelar i ett lag som inte är allsvenskans bästa? Konstig logik. Vi talar om en spelare som, innan alla skador, fick chansen i Ghanas landslag och hade kontrakt med Wolverhampton Wanderers.
Varför han har spelat i Halmstad? Det vet väl alla. Det beror på att HBK gav honom chansen efter flera års skador (och sedan borta ytterligare nästan ett helt år 2021), eftersom Simon Bakkioui fick ordning på honom. Hade han inte varit skadad hade HBK aldrig haft chans att få en sådan klasspelare.
Boman är säkert ett bra substitut, något annat har jag inte heller skrivit. Men det finns ingen som kan säga annat än att han i år inte platsat i ett allsvenskt mittenlag.

Anonym sa...

Konstig logik är att bedöma en spelares kvaliteter enbart på om han tillhört startelvan i ett lag alla andra omständigheter obeaktade. Även att deifiniera de vice svenska mästarna som ett "allsvenskt mittenlag" bara för att de startat säsongen sämre än de brukar. Sen menar du att Phil aldrig kunnat komma till en klubb som HBK om det inte varit för alla skador men samtidigt är det oroande att man inte ersatt med en bättre spelare än Boman. Då blir man ju nyfiken på vilken spelare du menar att vi skulle ersatt Phil med?

Exil sa...

Du verkar ha svårt att förstå grundläggande fakta. Ett lag i mitten av tabellen är ett mittenlag, oavsett om de tidigare år hamnat på andra platser i tabellen.
Jag har heller aldrig skrivit att vi borde ersatt med någon annan. Tvärtom har jag skrivit att det är klokt agerat av HBK att hämta in honom.
Jag är orolig – eller snarare var orolig – eftersom Phil Ofosu-Ayeh varit en av våra bästa spelare, kanske den allra bästa, de senaste åren. Att tappa honom är tungt, nästan oavsett vem man ersätter honom med.
Efter dagens insats är jag lite mindre orolig för just högerbackspositionen, eftersom Boman var bra. HBK som helhet var dock usla, och min oro består därför.

Anonym sa...

Och du verkar ha svårt att kunna göra en relevant analys.