onsdag 24 juli 2024

Ett uselt fönster

För mindre än tre veckor sedan sålde vi en anfallare som under sin debutsäsong i allsvenskan i fjol pangade in nio mål. Han ansågs då inte platsa i vårt lag, men redan då påpekade jag att det var ett högt spel HBK spelade när man lät bottenkonkurrenten Västerås förstärkas.

Idag är den forna jumbon VSK snart ikapp HBK i tabellen och vår anfallsbesättning plötsligt så svag att vi funderar på att värva en kille som i hela sitt liv gjort ett enda seniormål och det i en andradivision.

Magnus Haglund säger att det gått bra för anfallare från danska andradivisionen i allsvenskan. Det stämmer – men då har det ju handlat om anfallare som faktiskt varit stora målskyttar i danska andradivisionen. Yannick Agnero är ingen sådan spelare. Han har  istället varit petad i det lag som kom överlägset sist i andradivsionen. Visst kan man drömma om att han plötsligt skulle få ett genombrott, men av allt att döma handlar det ännu en gång om att fylla en lucka med en (betydligt) sämre spelare.

Ja, det här transferfönstret kan gå till historien som det sämsta sedan den hemska vinter då Jens Gustafsson fått kicken och nästan alla bra spelare försvann för att ersättas med mediokra lirare som Kwame Karikari, Snorre Krogsgård och Mohammed Ali Khan. Den gången ledde det usla transferfönstret till nedflyttning från allsvenskan. Jag är rädd att det kan göra det i år också.

Inga kommentarer: