måndag 15 juli 2024

Turbulens i truppen och i domarkåren

Nej, jag vill inte ha VAR. Men när domarteamet för andra matchen i rad står för avgörande misstag så att vi missar poäng kan man inte annat än förtvivla. Hur linjedomaren missade AIK:arens offside är svårbegripligt – den var ju så övertydlig att till och med Aftonbladet uppmärksammar den.

Inte för att vi förtjänade poäng idag. Prestationen var möjligen årets sämsta, vilket inte säger så lite med tanke på att vi haft några djupa dalar tidigare.

André Boman var dock en trevlig bekantskap. Synd att han bara är på lån.

Vårt andra nyförvärv, Blair Turgott som anslutit till oss permanent, kan dock ha stått för en av de blekaste startdebuter jag sett en HBK-anfallare göra. Låt oss hoppas att det bara handlar om att han behöver komma i matchform. Uppenbarligen var det dock inget som krävdes för André Boman, som inte heller spelar särskilt mycket i år.

Utanför planen har vi nu också släppt vår bästa mittfältare, Amir Al-Ammari. Det betyder att vi nu tappat våra bästa spelare i alla tre lagdelarna på bara en dryg vecka: Phil Ososu-Ayeh i försvaret, Amir Al-Ammare på mitten och Naeem Mohammed på topp. Ytterst oroande. Precis som när Phil Ofosu-Ayeh lämnade har vi klokt nog en ersättare på plats omedelbart: Niilo Mäenpää. Finnen är dock svårbedömd, tycker jag. Han har mest agerat inhoppare i ett lag som åkt ur polska högstaligan, vilket inte låter så betryggande. Å andra sidan fick han chansen i landslagets startelvan så sent som förra månaden, vilket är lovande. Totalt sett är jag emellertid rädd att vi återigen bytt ner oss något.

Och så kan vi konstatera att vi inte heller idag fick ihop en full matchtrupp. Varför fyller vi inte på med juniorer i så fall? Eller finns det inte en enda i akademin som kan vara redo att i alla fall få värma bänk?

Inga kommentarer: