lördag 9 mars 2024

Mot Örjan och Europa

Vi är inte bortskämda med tävlingsmatcher vid den här tiden på året. Nu fick vi hela 120 minuter med HBK – och en seger på det. Härligt! Nu är vi två segrar från Europa, och får spela nästa match på Örjan. När spelade vi senast en cupmatch där?

BP hade precis som väntat bollen mest hela tiden, men det var HBK som var vassa. Många riktigt farliga målchanser och ska man vara kritisk mot något så är det kanske att vi inte avgör den här matchen innan sista minuten, då BP är nära att kvittera.

Riktigt fina nyförvärv i år. Båda islänningarna känns intressanta; Eyjolfsson är mer jämnt stabil, medan Ingason tidvis kan vara osynlig för att sedan blixtra till. Tim Rönning ser ut att vara vår bästa målvakt på minst ett decennium och det synes mig obegripligt obegripligt att Elfsborg inte satsade på honom. Den andre Tim, Erlandsson, är vår bäste andrekeeper på minst lika länge. Vinicius Nogueira är i sin tur en klar uppgradering på vänsterbacken.

Den enda lilla besvikelsen bland nyförvärven så här långt är RWP, som verkligen inte imponerat under de (relativt få) minuter han hittills fått. Med tanke på Naeem Mohammeds skada idag lär han få chansen från start i semin och kan förhoppningsvis visa varför HBK satsat på honom igen.

Inga kommentarer: