onsdag 27 december 2023

Silly season har vaknat

Årets silly season har varit lugnare och senare än vanligt. Visst var det en chock att Malkolm Nilsson stack, men i övrigt har inte mycket spännande hänt. Den senaste tiden verkar dock silly season så smått ha vaknat. Här är läget för några av de mest intressanta spelarna:

• Kazper Karlsson ryktas än hit, än dit. Jättetalangen stänger själv inga dörrar för HBK, men sannolikt lämnar han i vinter. Det är ingen jätteförlust på kort sikt (än så länge är han ingen nyckelspelare i HBK), men jag hoppas så klart att vi får hyfsat bra betalt den dagen han försvinner och helst också en saftig vidareförsäljningsklausul.

• Rasmus Wiedesheim-Paul är med stor sannolikhet en HBK:are igen 2024. Magnus Haglund brukar sällan uttala sig så här positivt innan en spelare är klar. Det är så klart trevligt att få hem en tidigare HBK:are, men vi ska komma ihåg att han inte precis glänst under de tre senaste åren. I allsvenskan – den serie han nu ska spela i – blev det ett enda mål på 26 matcher förra året. Haglund undviker också att ge ett konkret svar på vad RWP egentligen kan tillföra HBK.

• Isak Pettersson verkar vara klar för Elsborg. Det bäddar för att det kan bli TimTim i HBK.

• Erik Ahlstrand har det varit mer tyst om på sistone, vilket känns märkligt eftersom han är uttagen i landslaget. Den senaste intervjun som jag sett säger egentligen inte mycket mer än att ingenting händer just nu.

• Och så meddelar Haglund att floppen Villiam Dahlström, precis som väntat, knappast är aktuell för HBK:s trupp 2024.

Inga kommentarer: