måndag 9 september 2024

Tim, Tim och en ghanan

Tim Erlandsson har gjort en formidabel säsong. Värvad som andremålvakt tog han verkligen chansen när han fick det och stundtals har han varit en av allsvenskans bästa på sin position. Därför är det naturligtvis tråkigt att han nu missar resten av säsongen.

För HBK som lag är jag trots allt inte orolig. Tim nummer 2, eller nummer 1 om man tittar på tröjnumret, är också en högst duglig allsvensk målvakt. Nu får Rönning chansen mot sitt gamla lag och vill säkert gärna både visa att Elfsborg gjorde fel när de inte satsade på honom och att HBK gjorde fel när han petades. Och ska vi vara ärliga har nog Erlandssons prestationer möjligen dalat något nu i slutet.

För övrigt vore det intressant att få reda på vad som verkligen gäller kring Iddrisu Moro, en ghanansk talang som vissa hävdat ska vara klar för HBK på något så obegripligt som ett lån utan köpoption. Om han inte redan nu är en otroligt bra talang som kommer att göra skillnad på vårt innermittfält redan i höst finns det naturligtvis få anledningar att ta in honom på et sådant lån. Jesper Westerberg hävdade också att det inte heller var klart, och ingen presentation har synts på HBK:s hemsida trots att mer än en vecka gått, så än så länge tar jag uppgifterna med ett par nypor salt.

Inga kommentarer: