lördag 29 juli 2023

Grova misstag och en otrevlig släkt

Fruktansvärda scener på Örjans vall ikväll. Och det är framför allt Magnus Haglunds fel. Två grova felbedömningar av vår manager förstör allt.

Eter den längsta förlustfria sviten i allsvenskan på över ett decennium väljer Haglund att rucka på det som varit en av de viktigaste framgångsfaktorerna: anfallsparet Erik Ahlstrand och Viktor Granath framför ett hårt jobbande, defensivt skickligt mittfält. Istället ställer han upp med en – med HBK-mått mätt – extremt offensiv uppställning där varken Kazper Karlsson eller Joel Allansson får plats.

Och vad som är ännu värre är att Haglund – dessutom för andra gången denna månad – startar med en halvskadad målvakt, som först släpper in två bollar och sedan tvingas byta. När Malkolm Nilsson tappade in 0-1 fick Varberg en enorm injektion, efter en pigg HBK-inledning. Strax därefter låter han även 0-2 gå in enkelt och Varberg bara flyger fram. 

Vi kan också konstatera att släkten är värst. Stojan Lukic överglänste båda våra målvakter med hästlängder. Hade vi bytt målvakt med Varberg denna match så hade vi vunnit, så avgörande var skillnaden.

Och vi har nu alltså tredje sämst målskillnad i hela serien, trots att vi ligger på övre halvan. Det är tur att det i poängkolumnen kvittar hur många mål man förlorar med.

Förresten tycker jag att det är värt att notera att två av våra nyförvärv, Gustav Friberg och Villiam Granath, är helt utanför matchtruppen idag, trots att den består av 20 man. Det där med att försöka bli Skövde Södra var kanske inte så smart ändå.

3 kommentarer:

Anonym sa...

HBK hade vunnit med Lukic i mål? Knappast.

Anonym sa...

Håller med om att HBK hade vunnit idag om Malte fick stå i Varbergs mål och Stojan kom över som HBK:s bur-väktare vid ställningen 0-2. Stojan hade spikat igen och Malte släppte in minst 3 mål. Jag antar att Magnus nu lyfter på luren och erbjuder Karl-Johan Jonsson ett kontrakt. Är inte det rimligt!?

Anonym sa...

Jag tycker det är dags efter säsongen att förstå att den fotboll Haglund vill spela inte duger för allsvenskan eller i alla fall inte för Halmstad. Vi har stora problem så fort vi borde vara det bättre laget och att poängläget står som det gör handlar om överprestationer snarare än att "vinna de vi ska".

Jag tror därför att vi skulle må bra av att tacka Haglund för sitt efter säsongen och ta in en tränare som vill spela lite mindre grisfotboll för då tror jag vi slår de sämre lagen och kan etablera oss som en allsvensk klubb igen. Jag förstår ju självklart också att det är en pengafråga och pengar växer tyvärr inte på träd i bollklubben