måndag 3 juli 2023

2023-utdelning

Precis som vid förra hemmamatchen mötte vi ett lag på undre halvan och nådde bara 0-0. Men trots att det var nästjumbon får vi ändå vara nöjda. IFK Göteborg var faktiskt bättre och hade fler chanser, även om vi så klart skulle haft en straff när Göteborgsbacken fladdrade med händerna och stoppade Thomas Boakyes nick från nära håll som sannolikt blivit mål (att HP kallar det ”ett halvläge” är faktiskt både uselt och märkligt av en lokaltidning).

Många har hyllat HBK i år och gärna ställt det mot 2021, när vi åkte ur. Och visst förtjänar laget hyllningar för att ha plockat så många poäng och ligga sexa. Men ska man vara ärlig tycker jag faktiskt att det egentligen inte är så stor skillnad på 2021 och 2023 – sett till hur bra vi spelar. Däremot har vi marginalerna med oss. Om vi tittar på de tre senaste matcherna – Hammarby, Varberg och Göteborg – så hade vi sannolikt förlorat med uddamålet mot både stockholmarna och göteborgarna 2021 och mot varbergarna hade det blivit max en pinne. Även i flera matcher tidigare har vi fått fin utdelning, även om det också finns enstaka insatser som förtjänat fler poäng än vi fått. Med 2021-utdelning hade vi sannolikt legat och skvalpat kring strecken i år också.

Skönt också för Ante G att inte behöva fira jubileum med en förlust.

Och så till sist: vilken härlig insats Phil Ofosu-Ayeh gjorde igår. Jag kan inte minnas senast en ytterback i HBK var så dominant i en match, om det någonsin har hänt.

Inga kommentarer: