måndag 19 juni 2023

Synd om Alle lämnar

Alexander Johansson har sällat sig till skaran av Superettanmålskyttar som får problem i Allsvenskan. Mållös hittills i serien och knappt någon speltid på sistone. Nu är han sannolikt på väg bort, för en spelare som själv öppet säger att han vill lämna blir troligen inte kvar, även om han har kontrakt.

Lämnar Johansson skulle det – trots hans svaga insatser i år – vara riktigt synd. Jag tror fortfarande att hans spetsegenskaper kan göra honom till en riktigt vass allsvensk anfallare. Och han kan mycket väl få chansen till speltid snart, om Erik Ahlstrand säljs. Skulle däremot både Ahlstrand och Johansson lämna så står vi med en riktigt mager offensiv.

Om han ändå lämnar hoppas jag att det inte blir till en allsvensk konkurrent. De allsvenska lag som kan tänkas vilja ha honom är sannolikt våra potentiella bottenkonkurrenter (ja, jag ser fortfarande en stor risk för bottenstrid i år) och dem vill vi inte förstärka. Å andra sidan känner han sig själv färdig med Superettan, vilket är fullt begripligt. Då återstår alltså utlandet, och visst kan han kanske lyckas där. Men risken är väl också stor att de utländska lag som köper en allsvensk bänknötare inte riktigt är rätt miljö för honom. Nej, bäst vore nog att faktiskt kämpa på och ta chansen när den kommer, Alexander!

Inga kommentarer: