måndag 13 februari 2023

Vi lånar trippel-A

Amir Al-Ammari ska återigen spela i HBK, till att börja med på lån i sex månader. De flesta HBK-supportrar jublar. Jag är lite mer tveksam.

Det beror inte på att AAA inte är en bra spelare, för det är han. Men jag undrar lite hur planen för mittfältet ser ut. För mig känns Erik Ahlstrand, Jonathan Svedberg och Joel Allansson alla tre i princip givna i startelvan. Den fjärde mittfältsplatsen blir nu Al-Ammaris.

Det betyder att jättetalangen Kazper Karlsson sannolikt nöter bänk stora delar av säsongen. Hur lyckat är det – särskilt som risken finns att han lämnar oss som Bosman nästa sommar?

Det betyder också att nyförvärvet Villiam Granath hamnar en bra bit från startelvan. Varför värvade vi egentligen honom, om han nu inte är tänkt att höja klassen på laget? Lillebror Granath fyller 25 år under säsongen, så det är inte någon ung talang för framtiden.

Dessutom lär våra unga egenfostrade mittfältare – Pontus Carlsson, Albin Ahlstrand och Leo Hedenberg – nu få ytterst få chanser. Minst en av dem borde nog lånas ut.

Att det finns en köpoption för AAA är ju bra. Men det sägs att alla parter ska vara nöjda för att den ska kunna utnyttjas. Vad innebär det om Al-Ammari gör en riktigt bra vårsäsong och det finns intresse från utlandet? Min gissning är att det då är IFK Göteborg som cashar in – och vi har utvecklat en annan klubbs spelare samtidigt som våra egna talanger fått nöta bänk.

Inga kommentarer: