söndag 19 februari 2023

Drömdebut för Hjertstrand

Två dagar efter att han blivit klar för HBK avgör Benjamin Hjertstrand för HBK med sitt första mål på flera år. Det kan man inte kalla annat än drömdebut. Och det gav oss årets första seger i årets första tävlingsmatch – bra tajming.

Matchen som sådan var ungefär som man kunde förvänta sig. HBK ligger två divisioner högre upp än Trollhättan och var ungefär två divisioner bättre. Men precis som varit fallet på sistone så hade vi svårt att göra mål. Det var inte långt ifrån att Trollhättan hade kvitterat, vilket hade varit snöpligt men ingen katastrof – det är ju ganska vanligt att lag från lägre divisioner lyckas norpa poäng av allsvenska lag i cupen då och då.

Däremot är det lite oroande med den fortsatta måltorkan, inte minst för anfallarna. Hajpade Alexander Johansson har nu inte gjort mål sedan 11 oktober. Viktor Granath kan säkert bli farlig, men visst hade man hoppats på att Superettans skyttekung skulle kunna hitta rätt mot ett lag från tredjedivisionen.

Apropå Granath så fick lillebror Villiam sitta kvar hela matchen på bänken. Det är också oroande. Ett nyförvärv som inte ens är bland de 15 som får spela är en varningssignal. Dessutom kan möjligen ett misslyckande för lillebror Granath spilla över på storebror. För hur skulle Viktor påverkas och känna om Villiam inte lyckas eller trivs i HBK?

Inga kommentarer: