söndag 17 maj 2020

En HBK-attack mot Folkhälsomyndigheten

HBK var sena på bollen och taffliga i hanteringen i början av coronakrisen. Till slut kom ändå permitteringarna. Nu ryter Magnus Haglund ifrån och kräver att svensk fotboll ska få dra igång om mindre än en månad. Hans argument är hyfsat klara och tydliga.

Samtidigt – covid-19 har redan förändrat, och kommer att förändra, världen. Fotbollen är i detta sammanhang faktiskt en oerhört liten sak – och det kan jag säga trots att fotboll i allmänhet och HBK i synnerhet varit mitt stora glädjeämne i livet i decennier. Naturligtvis kommer inte alla svenska elitföreningar utom Malmö FF att försvinna, som Haglund verkar mena. Om det skulle bli så illa att alla utom MFF gick i konkurs hade fotbollen med all sannolikhet sett till att övriga föreningar kunnat återuppstå i ny skepnad. Visst, det skulle bli stökigt, men livet efter corona blir inte detsamma som före – det är bara att inse.

Och till sist: Stora delar av HBK:s agerande under coronakrisen förtjänar också beröm. Matz Ljungkvists fick välförtjänt uppmärksamhet för intervjuerna med gamla HBK-profiler. Och HBK Play känns som ett riktigt intressant grepp.

Inga kommentarer: