onsdag 25 november 2009

Sportchef, spanjorer och Sebastian

Dagens HBK-artikel i HP innehåller massor med intressanta saker. Tydligen har Janne Andersson blivit splittrad av att ha tagit på sig för mycket ansvar och det kan därför bli aktuellt att införa en sportchefsroll i klubben. Jag tror att mycket av förklaringen till Jannes extraarbete kan ligga i att vi gick från en ordförande som jobbade heltid med klubben (Arne Ekstrand) till en som bara har det som deltidssysselsättning (Ingemar Broström).

I artikeln nämns också att det finns flera tänkbara Espanyol-spelare, både anfallare och mittfältare. Spännande. Men om vi får en ny mittfältare därifrån verkar delvis hänga på om någon annan klubb vill plocka Sebastian Johansson, som jag faktiskt hade räknat bort från truppen, men som trots allt verkar kunna bli kvar. Däremot begriper jag inte hur Sebastian Johansson kan ha TRE år kvar på kontraktet. Han fick knappast ett kontrakt på 5,5 år när han anslöt sommaren 2007. Om HP:s uppgifter stämmer har alltså någon, under de drygt 1,5 år som gick från att Seb värvades till att han hamnade på bänken och ville flytta, kommit på idén att förlänga hans kontrakt ordentligt så att han har det antagligen längsta kontraktet i hela truppen och med stor sannolikhet dessutom är en av de bäst betalda. Kan man undvika liknande fadäser genom att ha en sportchef tycker jag att vi definitivt bör skaffa en sådan.

Positivt är dock att arbetet med arenafrågan verkar puttra på bra, trots det ljumma kommunala intresset. Jag hoppas verkligen att det blir en nya arena och inget ombyggt Örjans vall.

För övrigt: om vi kan loss Sebastian Johanssons löneutrymme kanske de pengarna ska satsas på ett fint kontrakt med Petter Hansson i sommar. I Sportbladet står att flera skandinaviska klubbar har haft kontakt med hans agent. Även om Sportbladet vill få det till att Hansson därmed är aktuell för Djurgården, så räcker det med att tidningen tittar i sitt eget arkiv för att upptäcka att Hansson faktiskt har sagt att HBK ligger honom klart varmast om hjärtat.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Seb skrev på ett fyraårskontrakt när han värvades.

Exil sa...

Ja, så minns jag det också. Eftersom han värvades sommaren 2007 borde han alltså ha ett kontrakt som går ut antingen sommaren 2011 eller efter säsongen 2011 (om han skrev ett kontrakt på 4,5 år). Men om Hallandspostens uppgifter stämmer (det skulle visserligen inte förvåna mig om de har fel) så har han tre år kvar på kontraktet - kontraktet går alltså ut efter säsongen 2012 enligt HP. Stämmer uppgifterna så har alltså HBK lagt krut på att förlänga med Sebastian, trots att han hade lång tid kvar på kontraktet, samtidigt som klubben antingen har misslyckats med eller inte brytt sig om att förlänga med de andra två defensiva innermittfältarna Tim Sparv och Andreas Johansson som hade kortare tid kvar på kontraktet och var betydligt attraktivare än Sebastian (båda två är yngre än Sebastian och har dessutom spelat i landslaget i år). Resultatet ser vi nu - Ante G och Sparv har försvunnit för småpengar respektive gratis, medan vi sitter kvar med Seb som vill bort men kostar massor i lön i hela tre år framöver.

Exil sa...

Nu uppger Sportsday i en intervju med Sebastian Johansson att mittfältaren har två år kvar på kontraktet med HBK. Det låter rimligare - därmed har han inte fått förlängt, och det visar sig att Hallandsposten hade fel. Jag är inte förvånad.

http://sportsday.se/nyheter/fotboll/nu-borjar-jobbet-med-spelarna-sebastian-ska-traffa-dick-nasta-vecka