tisdag 25 augusti 2009

Dags att Emir får det erkännande han förtjänar

Inför förra säsongen anslöt två anfallare till HBK:s trupp. Den ena hämtades från andra sidan jorden, var en erfaren spelare i sin bästa ålder fotbollsmässigt och HBK:s dyraste nyförvärv någonsin. Den andra, en tonåring, kom från en superettanklubb några mil norr om Halmstad.

Idag har de två spelarna varit i klubben en och en halv säsong. Den ena, den dyra, hyllas oftast av supportrarna. Den andra får inte sällan ta emot kritik på forum som HÄB och HP, som till exempel här.

Spelare nummer ett är naturligtvis Anselmo. Han har till dags dato startat i 33 allsvenska matcher för HBK, blivit inbytt åtta gånger och utbytt 15 gånger. Han har gjort 17 mål i allsvenskan.

Spelare nummer två är Emir Kujovic. Han har varit i startelvan 16 gånger, bytts ut 11 gånger och bytts in 29 gånger. Han har gjort 10 allsvenska mål.

Om vi räknar med att byten i genomsnitt sker med 20 minuter kvar av matcherna har Anselmo spelat 2830 minuter i allsvenskan. Därmed har han gjort ett mål var 166:e minut.

Med samma sätt att räkna har Emir Kujovic spelat 1800 minuter i allsvenskan och nätat en gång var 180:e minut. Hade inte domaren valt att blunda för hans mål igår så hade faktiskt Emirs snitt varit ett mål var 164:e minut - bättre än Anselmo alltså!

Så vad vill jag då säga med detta? Jo, att jag är jävligt trött på alla dem som hackar på Emir Kujovic bara för att de inte gillar hans bror. Grabben har precis passerat tjugoårsstrecket och är lika målfarlig som vår dyraste spelare någonsin. Det är dags att ge honom cred för det.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Anselmo gör mål på var 6,5 avslut. Emir på var 11 avslut.

Exil sa...

Fullständigt oväsentligt. Fotboll går ut på att göra mål. Hur de kommer till (om det är efter tio skott eller ett) kvittar, bara antalet är viktigt.

Anonym sa...

Då är med andra ord speltiden lika oväsäntlig.

Exil sa...

Nej, självklart inte. För att sammanfatta det: fotboll går ut på att göra flest antal mål inom en begränsad speltid. Däremot är antalet möjliga skott obegränsat. Därför är speltiden väsentlig medan antalet skott är oväsentligt.

Till exempel har en spelare som gjort fyra mål på två matcher ett bättre facit än en som gjort fem mål på tjugo matcher. Det kvittar dock om spelaren som gjorde fyra mål sköt hundra skott eller fyra skott för att uppnå resultatet fyra mål.

larsgocke sa...

Dock skulle det inte göra något om Emir lyckades ställa in siktet bättre på sina fötter från gång till annan. Han blandar riktiga kanoner (som mot Trelle) med satelliter. Men pågen skjuter iaf, och det är ju en grundförutsättning för att det alls ska kunna trilla in bollar.