tisdag 18 juni 2024

Turgott in – någon ut?

Blair Turgott sägs vara klar för HBK. Jamaicanen uppges vara en ersättare för Villiam Dahlström. Det känns som nonsens, eftersom Dahlström inte gjort en minut i HBK senaste året (han var för övrigt den enda utespelaren i HBK:s trupp som inte fick speltid under vårsäsongen) och alltså knappast lämnat något hål i truppen.

Snarare är Turgott-värvningen ett underkännande av HBK:s övriga forwardsbesättning, för vi har ju absolut inte brist på anfallare. Tvärtom är det faktiskt redan trångt där, med fem forwards som konkurrerar om två platser, då Birnir Snær Ingason numera också spelar på topp. För i synnerhet Rasmus Wiedesheim-Paul, utan en enda start under våren, men även Viktor Granath, petad nu på slutet och målskytt i bara en enda match i år, torde denna värvning vara en signal om att Haglund inte har något större förtroende för dem. Ska vi gissa att någon av dem är på väg bort?

Eller kan Blair Turgott möjligen vara ersättare till Naeem Mohammed, enda forwarden som glänst i år och kanske jagas av större klubbar?

2 kommentarer:

Mats sa...

Det handlar mer om antal spelare in och ut, Haglund var ju nyligen tydlig med att truppen är något för liten. Så Turgott ses som ersättare till Dahlström rent truppmässigt, inte fotbollsmässigt. Haglund var också ovanligt tydlig med att han ville spetsa både anfall och mittfält i sommar, så Turgott eller motsvarande anfallare blir ju då en ganska väntad värvning. Men visst kan det ändå ses som ett underbetyg till våra anfallare, för de har ju upppenbarligen inte varit tillräckligt bra.

Exil sa...

Jag vet vad Haglund sagt, men jag tror inte på det. Varför behöver vi sex anfallare i truppen när vi spelar med max två? Det går inte ihop – om inte Haglund är missnöjd med åtminstone ett par av de nuvarande fem och/eller någon/några är på väg bort.

Mittfältare kan jag däremot förstå om vi behöver värva. Vi spelar med fyra (ibland fem) mittfältare och har bara sju i truppen (om Boakye räknas som mittfältare och Ingason som anfallare). Dessutom tyder väl mycket på att AAA kan vara på väg bort.