söndag 12 maj 2024

Nere i dalarna igen

En sak är säker: för oss HBK:are blir det inga jämntjocka presationer och ingen mellanmjölk i år. Spelet är antingen i djupa dalar eller på höga berg. Allt som oftast har prestationerna varit av det förstnämnda slaget, och totalt sett har vi fler poäng än vi förtjänar.

Igår mot Mjällby var vi tillbaka i dalarna. Ett uselt ingripande av Tim Rönning ledde till 0-1, 0-2 kom av bara farten och 0-3 på en rätt onödig straff. Visst fanns en hel halvlek kvar att komma ikapp, men även om RWP gjorde ett snyggt reduceringsmål och Amir Al-Ammari rammade ribban så var vi aldrig riktigt nära att göra match av det.

Finns det då något positivt att ta med sig? Jodå! Kanske kan RWP få det att lossna nu när målnollan är spräckt. Och 16-årige Bleon Kurtulus gjorde inte bort sig vid sin första allsvenska start. Med tanke på att Marcus Olsson skadade sig så får unge Kurtulus förhoppningsvis fortsatt förtroende. Kanske måste vi – nu när den mittbacksbrist jag varnade för slagit till – till och med stoppa honom från att åka till U17-EM, som vi en gång i tiden gjorde med Sead Haksabanovic?

Inga kommentarer: