fredag 6 januari 2023

Triss i skyttekungar?

Storebror Granath sägs vara på ingång till HBK. Naturligtvis en riktig prestigevärvning, även om det – som jag så ofta påpekar – långt ifrån är säkert att en skyttekung från superettan lyckas i allsvenskan. Men Viktor Granath har gjort fler mål under en superettansäsong än någon annan spelare någonsin har gjort – och detta dessutom i ett lag som hamnade på undre halvan. Han borde alltså ha väldigt goda förutsättningar att lyckas i allsvenskan.

Om Granath den äldre ansluter har vi en anfallsuppsättning som består av de två bästa målskyttarna i superettan 2022 (Viktor Granath och Alexander Johansson) samt den bästa målskytten i norrettan 2022 (Naeem Mohammed). Åtminstone någon av dem borde kunna sprätta in ganska många bollar även på allsvensk nivå, kanske till och med två eller tre av dem. Det innebär att vi förhoppningsvis inte drabbas av samma måltorka som vid senaste allsvenska besöket 2021.

Och apropå jämförelser mellan 2021 och 2023 så kan vi konstatera att oerhört få spelare är kvar från det årets standardstartelva. Bara Malkolm Nilsson, Ante G och Joel Allansson finns fortfarande i HBK-truppen av dem som var ordinarie 2021. Thomas Boakye startade knappt hälften av matcherna 2021 och kan säkert få förlängt, men frågan är om han får starta så många matcher i år. Alla andra som spelade många matcher från start 2021 har försvunnit eller är på väg bort.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ahlstrand och Svedberg då?

Exil sa...

Ingen av dem var ordinarie 2021. Ahlstrand gjorde 4 matcher i startelvan 2021, Svedberg gjorde 0 (skadad hela säsongen).