onsdag 20 maj 2009

Jag tänker förbjudna tankar

Matcherna mot Gefle är alltid trista tillställningar, men att när man förlorar klaga på att motståndarna spelar tråkigt är patetiskt. Gefle spelar sitt eget spel, och de gör det riktigt bra. Vi måste titta på vårt eget spel för att kunna lyckas bättre framöver. Och jag börjar formulera tankar som antagligen är omöjliga tänka för många HBK:are:
* Borde Anselmo petas? Förra året gjorde brassen massor av mål, men ärligt talat var han inte speciellt bra i spelet ute på plan. I år har han bara gjort två mål på tio matcher och inte imponerat i spelet heller. Han är inte särskilt bra på att ta emot bollen, inte särskilt bra på att behålla den, har ingen imponerande teknik och slår inte särskilt bra passningar. Han verkar inte heller bry sig särskilt mycket om laget och ser närmast besviken ut när HBK gör mål och han själv inte är inblandad, vilket kan beskådas här och här.
* Borde Anel Raskaj petas? Det är ingen tvekan om att han är en supertalang, men just nu händer det ingenting kring honom. Spelet stannar upp när han ständigt väljer att ta för många tillslag.
* Borde Magnus Bahne petas? Finländaren var fantastiskt bra 2007, men i år har han stått för massor av tveksamma ingripanden som också har resulterat i ett par baklängesmål. I dagens match kunde han dock inget göra åt målen.

Mina egna svar?
* Ja, Anselmo borde petas, åtminstone någon match - när han fick känna på bänken i början av säsongen var han betydligt piggare när han åter igen fick chansen från start.
* Ja, Anel Raskaj borde petas - i alla fall från kantpositionen. Raskaj har inte speeden för att spela där. Kanske kan han ersätta Anselmo som offensiv innermittfältare.
* Nej, Magnus Bahne bör stå kvar. Kalle Johnsson har jag bara sett i en halvlek då han inte fick ett enda skott på sig och under någon uppvärmning och då imponerade han inte. Bahne känns - trots tavlorna - som ett betydligt stabilare alternativ.

Inga kommentarer: