lördag 4 december 2021

Ett givet utfall

Det var ett givet utfall, sett till den säsong som vi har haft. En finfin prestation och ytterst nära att det ska räcka. Men istället för att Östersund får in sitt stolpskott så sätter Degerfors en boll i slutminuterna. Ja, det var så givet att jag knappt orkar vara upprörd. Vi har upplevt dessa matcher så många gånger under 2021.

Mer upprörd är jag över MFF:s skandalösa arrangemang och domarens enorma feghet. Mängder av folk i publiken var alltså INNE PÅ PLAN i slutminuterna. Vem hade kunnat garantera HBK:arnas säkerhet, om vi hade fått in en boll? Och under de fem övertidsminuterna är det avbrott i 3 minuter (ja, jag har klockat) – och domaren lägger bara till en och en halv! Hur kan man låta en förening som inte klarar av sitt arrangemang GYNNAS av att publiken förstör matchen? Fy fan!

Vi nollar alltså svenska mästarna två gånger. Alla andra lag har totalt sett bara lyckats en enda gång. Egentligen helt otroligt att vi får kvala.

Hur går det då mot Helsingborg i kvalet? Tja, som sagt – med den här säsongen i åtanke finns det ett givet utfall. Fan vad trist det ska bli med Superettan 2022!

Vi förlorar alltså bara tio matcher i år. Inget lag som förlorat så få har någonsin varit närheten av att behöva kvala, sedan det blev 16 lag i serien. Närmast kommer IFK Göteborg i fjol, med tio förluster och sex poäng ner till kvalstrecket.


Inga kommentarer: