tisdag 5 juli 2022

Historiska mål

Efter några svaga insatser kastade Haglund – delvis nödd och tvungen – helt om i laguppställningen och för första gången på evigheter ställde vi upp med en trebackslinje. Trebackslinjer har knappast varit ett framgångsrecept i HBK, men idag funkade det från minut ett och innan klockan slagit fem minuter låg bollen i nät bakom J-Södras keeper.

Resten av matchen blev i princip en transportsträcka. Vi hade fullständig kontroll, utan att egentligen glänsa. Om det beror på att vi är bra eller J-Södra dåliga vet jag inte, sannolikt var det en kombination.

Många intressanta saker gällande alla tre målen förresten:
Joseph Baffo satte 1-0 och är nu uppe i fem gjorda mål efter mindre än halva serien. Håller han snittet kommer han nå tvåsiffrigt antal mål i år. Har en HBK-mittback någonsin gjort det?
Joel Allansson satte 2-0 och blev därmed elfte HBK:are att göra mål i serien i år redan i omgång 12. Hur många målskyttar har vi som mest haft i en serie?
Alexander Johansson satte 3-0 och förbättrade därmed ännu mer sitt målsnitt. Johansson har totalt sett spelat mindre än 180 minuter (två hela matcher) och gjort fem mål. Har vi någonsin haft en spelare som sätter mer än ett mål per spelade 90 minuter?

Inga kommentarer: