söndag 28 april 2024

Tillbaka på silverplats efter 20 år

För tjugo år sedan slutade HBK tvåa i allsvenskan efter MFF. Nu är vi tvåa i tabellen igen – kanske för första gången sedan dess.

Det var återigen en riktigt fin insats som gav dagens seger. Värnamo fick ha mycket boll, men kom inte till särskilt många lägen, medan HBK var sylvassa framför mål.

Naeem Mohammed lyfte jag upp som en potentiell skyttekung inför allsvenskan. Efter en svag start har han nu gjort tre mål på de två senaste matcherna. Skyttekungstiteln går säkert till MFF:s Isak Kiese Thelin, men Mohammed borde kunna nå 15 strutar i år.

”Vinicius Nogeira kan kanske bli allsvenskans bäste vänsterback”, skrev jag inför säsongen. Det var en bra förutsägelse. Brassen är stabil defensivt, och riktigt vass offensivt. Idag står han för två riktigt fina assist till de två första målen.

Marcus Olsson hyllade jag dock inte innan allsvenskan startade, tvärtom. Men han kommer verkligen till sin rätt som vänster inneback i 3-5-2-uppställning. Och idag sätter han själv 1-0 mycket snyggt innan han skarvar fram till 3-0.

Bra också att vi idag inte drar på oss en enda varning. Just nu känns truppen faktiskt riktigt bred, med dugliga möjliga ersättare på nästan varenda position.

2 kommentarer:

  1. Efter 1-0 vinsten mot Häcken 2021 i första omgången låg HBK faktiskt också på en andraplats bakom MFF. Då hade visserligen inte alla lag i serien spelat sin premiäromgång, så det kan nog inte räknas. ;-)

    SvaraRadera
  2. Nja, man får nog räkna när omgången är färdigspelad. Men hela vägen till 2004 är det inte – jag glömde helt bort vårt fina 2007, där vi var på väg mot guld när Magnus Bahne skadade sig.

    SvaraRadera